Geschiedenis

TTC 1999

TTC nv werd opgericht in 1999. De transportfirma ontstond als een management-buy-out uit de belangrijkste Belgische elektrotechnische distributeur waardoor de nodige ervaring in distributie en logistiek reeds aanwezig was. Bij de oprichting bestond het bedrijf uit een 20-tal medewerkers en 12 vrachtwagens. TTC was operationeel op 1 juli 1999 en boekte het eerste halve boekjaar een omzet van 35 mio BEF.

Overname van 7 medewerkers en 7 wagens van Unitra, die de vroegere uitleveringen van ‘Technische Unie België’ verzorgden.

Begin van de diversificatie met transport voor 2 andere klanten.

Overname BOVIC transport met een 20-tal werknemers en 15-tal wagens.

Verderzetting diversificatie met transport voor +/- 8 klanten in 2005 tot een 20-tal klanten in 2007. Omzet in 2007: 4,3 M €.

Aan de start van 2008 een dagelijkse verwerking van +/- 5000 collo naar +/- 1200 adressen. Omzet in 2012: 6,2 M €.

TTC 2014

Verhuis van TTC van Burcht naar huidige locatie in de Kasteleinsstraat te Kruibeke. Alsook de overname van het handelsfonds HIGH QUALITY, de distributie afdeling van de firma GOSSELIN met een 20-tal werknemers en 15-tal wagens.

Logo High Quality

TTC 2017

Overname transportonderneming Corman & Califice uit Welkenraedt met een 10-tal werknemers en 8-tal wagens. C&C voert dedicated distributietransporten uit voor een beperkt aantal opdrachtgevers. Welkenraedt fungeert als overslag HUB voor onze distributieactiviteiten in de Luikse regio.

Overname WAASTRANS uit Bornem met een 25-tal werknemers en 20-tal wagens. WAASTRANS voert eveneens dedicated distributietransporten uit voor een beperkt aantal opdrachtgevers en zal mee ingeschakeld worden om TTC bij te staan tijdens piekmomenten.

TTC 2017

TTC 2018

Overname LIS transport met een 40-tal werknemers en 30-tal wagens.

Na een reeks overnames was het moment aangebroken om te consolideren. Een fusie tussen de operationele vennootschappen vond plaats. De verdere operationele consolidatie en het opzetten van synergiën tussen de vennootschappen is de volgende prioriteit. Ook wordt er gewerkt aan een doorgedreven ‘corporate identity’, waarbij TTC als merk meer in de kijker wordt gezet.

De komende jaren zullen we ons focussen op organische groei, eerder dan groei door overnames. Bij de organische groei ligt de focus op de elektrotechnische markt, dicht bij de basis. Onze missie: kwalitatief maatwerk voor een beperkt aantal klanten.

In 2020 werd er een omzet van +/- 24 M € gerealiseerd met een 250-tal vaste medewerkers.

TTC 2021

TTC heeft de felbegeerde titel van Transporteur van het Jaar in de wacht gesleept, uitgereikt aan het einde van de Transport & Logistics Awards 2021. Dank aan al onze klanten en leveranciers. Samen maken we deze titel elke dag waar!

TTC 2022

TTC nam eind 2022 de firma D’Eer over. Hierbij voegt de Transporteur van het Jaar 2021 containertransport toe aan zijn portfolio.

TTC neemt de verschillende bedrijven van de D’Eer groep (D’Eer Trans, D’Eer Transport & Services en D’Eer Trans.be) over, evenals het wagenpark, het personeel (een 60-tal medewerkers) en het vastgoed. D’Eer is hoofdzakelijk gespecialiseerd in nationale en internationale containertransporten.

We kozen resoluut om in te zetten op continuïteit van hun activiteiten en onze uitbreidingplannen te Kruibeke ‘on hold’ te zetten.