Over TTC

Wat maakt ons wie we zijn?

TTC Trade & Transport Corporation
Snel, flexibel en over heel de Benelux

Als transportonderneming, gespecialiseerd in wegvervoer in de Benelux staan wij voor service en kwaliteit gekoppeld aan klantspecifieke oplossingen. Zo willen we een vaste schakel zijn in het logistieke netwerk van onze klanten.

In 1999 werd TTC nv opgericht als management-buy-out van een belangrijke elektrotechnische groothandel.
Door organische groei met bestaande klanten enerzijds en verschillende overnames anderzijds, zijn we in een periode van 20 jaar tijd geëvolueerd van een kleine transportorganisatie met een 20-tal medewerkers en één centrale hub tot een groep met ruim 250 vaste medewerkers, verdeeld over 4 locaties.

Onze kernactiviteit vanuit onze centrale hub te Kruibeke, is fijnmazige distributie met een focus op de elektrotechnische markt. We doen zowel stukgoed, pallet- als collivervoer, waarbij we enerzijds goederen van de producent en/of verdeler uitleveren naar de groothandel en anderzijds van de groothandel naar de eindklant (B2B: installateurs en industrie). Verder stockeren we volumegoederen, organiseren orderpickings en maken bestellingen klaar bij bepaalde acties van klanten. De leveringen worden binnen de 24u uitgevoerd met een SLA van 98% waarbij tijdsleveringen en nachtdistributie tevens tot onze kerntaken behoren. We richten ons met TTC op grote accounts die synergie kunnen geven in de markt(en) waarin we reeds opereren.

Onze dochterondernemingen ‘Corman & Califice’, ‘LIS transport’ en ‘Waastrans’ zijn gespecialiseerd in dedicated distribution. Zij leveren wagen en chauffeur indien gewenst in de huisstijl van de klant en stellen op vaste basis hun diensten ter beschikking.

Onze doelstellingen naar de toekomst toe zijn enerzijds het verder uitbouwen van ons klantennetwerk op basis van ons ‘transport op maat’ en anderzijds ervoor zorgen dat we optimaal aan de eisen en wensen van onze huidige klanten kunnen blijven voldoen! Ook wensen we verder de focus te leggen op digitalisering en vergroening van het wagenpark.Een duo bedrijfsleiders

De algemene leiding van TTC is in handen van Dirk Bryssinckx en Jef Bauwens. Samen vormen ze een sterk duo.

Dirk is sinds de start van zijn loopbaan actief in de elektrotechnische branche. Alvorens de dagelijkse leiding van TTC op zich te nemen, was hij ruim 15 jaar werkzaam als logistiek verantwoordelijke bij een grote elektrotechnische speler op de Belgische markt. Doordat hij zelf alle stadia van het logistieke proces heeft doorlopen, kent hij de stiel in al zijn facetten.

Jef Bauwens is van opleiding licentiaat in de productontwikkeling. Na een carriere van enkele jaren als ontwerper in verschillende bedrijven, besloot hij in 2004 zijn vader Jan Bauwens op te volgen in het management van TTC, waarbij hij het commerciële, financiële en IT-technische luik op zich neemt.

Onze sterktes

  • TTC bestaat reeds 20 jaar en is gegroeid vanuit een elektrotechnische groothandel met een sterke productkennis, evenals goede kennis van eindklanten.
  • Chauffeurs in vaste loondienst.
    Geen onderaanneming en zeer gering verloop.
  • Vaste chauffeurs op vaste regio’s. Nederlandstalige chauffeurs in Vlaanderen en Nederland, Franstalige in Wallonië en Groot-Hertogdom Luxemburg.
  • Flexibel
  • Via ons online platform evenals EDI uitwisseling leveren wij real-time alle track & trace info aan die de klant nodig heeft: ETA en ATA tijden, POD’s, foto bij levering etc.
  • Hands-on door kleinschalig management dat de dagelijkse leiding onder controle heeft.